söndag 31 juli 2011

Reeses


I USA finns ett väldigt gott godis som heter Reeses. Det är i stort sett jordnötsfyllning i ett chokladskal. Dessa går att få tag på i Sverige men blir minst lika goda att göra själv. Har bakat några sådana idag!

16 st digestivkex
2 dl florsocker
100 g smör
3 dl jordnötssmör (krokant eller vanligt)

200 g mörk choklad

Smula digestivkexen, helst i en mixer eller matberedare. Häll över florsockret och blanda runt. Smält smör och jordnötssmör i en kastrull. Häll över den smälta blandningen över kexen och sockret. Blanda väl! Klä en form med plastfolie och häll över blandningen. Tryck ut den jämt och slätt. Ställ in i kylen i en timme. Smält chokladen och pensla den över den nu stela jordnötskakan. Låt kakan stå ute i rumstemperatur medan chokladen stelnar. Om man låter chokladen stelna i kylen kommer kakan att spricka när man sen skär den. Skär den i bitar och njut!

2 kommentarer:

  1. Mmm...det såg gott ut. Kanske man skulle testa nån gång :)

    Kram Verra

    SvaraRadera
  2. Ännu ett jättetack från mina kollegor som fått njuta av dessa underverk. Kram motti

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glá!

Related Posts with Thumbnails