lördag 1 augusti 2009

Jämshögs Loppis

Idag var det då dags för loppis i Jämshög. Jämshög är ett mysigt litet samhälle precis vid gränsen mellan Skåne och Blekinge men ligger på blekingesidan. Vi trodde att loppisen skulle vara vid idrottsplatsen, som loppisar brukar, men denna låg mitt uppe i samhället. Annorlunda men mycket trevligt! Idag var både mamma och pappa med. Mamma med sina vassa armbågar och pappa tjänstgjorde som en slags packåsna. Mamma och jag tränger oss in i folkmassorna (tycker egentligen det är jättejobbigt. Vill vara snäll och trevlig och är inte alls så sugen på att tränga mig fram. Men det är ju så det går till och man får väl vara lite bered på det när det är loppis), pappa går bakom för att samla upp våra fynd. Som tack har jag nu varit med honom i Bromölla och handtvättat bilen. Vet ni vad kul det är att använda högtryckstvätt?

En burk som har inhyst kakor en gång för längesedan. 5 kr.

Fina gamla sockerkaksformar. 5 kr för båda.

En kul idé är att köpa gamla formar, diska dem, baka en sockerkaka i, binda ett fint band runt formen med kakan i och ge bort. 
En gammal våg. Skall nog ha den på caféet. 20 kr.

Två ljusstakar och en karamellskål. Ljusstakarna 10 kr/st, karamellskålen 10 kr.

Ett uppläggningsfat, en tallrik och en skål. 20 kr för alla tre.

Två underbart söta skålar med rosor och guldkant. 20 kr för båda.

Ja, det blev en soppterrin till. Mamma köpte ju två på Vanneberga loppis i våras. De står nu på vårt fina, vita skåp i matrummet. Jag tror att denna får plats mellan dem. 20 kr.

Nu skall jag lyssna på "Sommar" och Alex Schulman! Ikväll blir det grillning hemma hos svärföräldrarna. 



Related Posts with Thumbnails