måndag 3 maj 2010

Pappas favoritkakor


Dessa kakorna kan man få om man fikar på Café Annorlunda på Österlen. De har alltid varit pappas favoritkaka. Har försökt baka dessa ett antal gånger men fick aldrig till det riktigt. Inte förrens den dag då jag insåg smörets storhet. Hade alltid bakat på margarin innan jag gick konditorutbildningen. Där fick jag lära mig att riktigt smör är ett måste när man bakar. Inga undantag! Äntligen blev de lika spröda och goda som jag minns dem från barndomens fikor på Café Annorlunda.

Havrekakor med russin

ca. 20 st

200 g mjukt smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl russin
1 tsk bikarbonat

Blanda samman alla ingredienserna till en deg. Rulla till bollar med diametern ungefär som en enkorna. Lägg bollarna på en pappersklädd plåt. Baka av i mitten av ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och servera med kaffe eller Önos Jordgubbssaft.

Lycka till!
Related Posts with Thumbnails