måndag 12 oktober 2009

GI-chokladmousse


Brukar ofta få beställning på Chokladmoussetårtor. Om det blir någon mousse över häller jag upp den i små koppar och säljer portionsvis. Den brukar gå åt snabbt! Innehåller inget socker men är ändå helt ljuvligt god. Här kommer receptet!

1 gelatinblad
5 dl vispgrädde 40%
150 g 70% mörk choklad

Lägg gelatinet i vatten.

Vispa 4 dl av grädden till ett fast men inte hårt skum. Om grädden vispas för hårt blir moussen kornig.

Koka upp den sista decilitern grädde, ta bort från plattan och lägg i gelatinet. Rör runt tills det löst sig ordentligt. Häll över den hackade chokladen och rör runt tills den smält helt.

Rör ner chokladen i grädden. Vispa inte för då försvinner fluffet!

Häll upp i portionsskålar och ställ kallt i ett par timmar!

Lycka till och njut!

Helgen som gick (alldeles för fort)...

Köpte cremefärgarde rosor till maken som tack för all fin golvläggning! Passar på att visa byrån som är vit nu. Lite snyggare än den gul/orange färgen som var innan va?




Har inte bloggat på ett tag. Det har varit fullt upp! I lördags jobbade jag fram till 14 som vanligt medan maken var på IKEA och köpte lite golv till (det fattades 1,5 plankor). Vädret var sååå härligt så jag och mopsen tog en långpromenad medan golvet lades färdigt. Härligt!

På kvällen var det givetvis dags för fotboll. E:s arbetskamrat med sambo och underbar liten son var och hälsade på. Vi åt tacos och tittade på matchen. Trevlig kväll!

I går var det då dags för det som jag bävat över ett tag nu, kursen "Balansekonomi", som kommer att pågå i fem söndagar framöver. Då snackar vi heldagar! Har varit lite skeptisk måste jag erkänna. Dels för att jag jobbar sex dagar i veckan och söndagen är den enda att pusta ut (sova ut) på och dels för att jag tycker det är såååååå tråkigt med ekonomi. Är väl fortfarande inte helt övertygad men lite mindre skeptisk kanske... Får se nästa söndag! Den 15:e november skall jag iallafall ha sovmorgon och den som väcker mig kommer inte att gå ostraffad ;O)
Related Posts with Thumbnails