måndag 30 november 2009

Saffranspannacotta

Om ni tycker om saffran måste ni prova att göra saffranspannacotta. Jag säljer den på caféet och den har en strykande åtgång. Jag toppar den med lingon men om man inte tycker om det kan man bara strunta i att lägga på dem.


12 portioner

9 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 msk vaniljsocker
0,5 g saffran

Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten i en skål. Häll i grädde, saffran och vaniljsocker i en gryta och koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem tills de smält helt. Häll upp i portionsformar. Jag brukar köpa "Glimma" ljuskoppar från IKEA. Dessa tål värme, är billiga och snygga. Brukar till och med ha dem i ugnen! Låt formarna stå i kylskåp i minst 5 timmar tills de stelnat. Lägg på lingon om så önskas.

Lycka till!
Related Posts with Thumbnails