torsdag 26 mars 2009

Lite smått och gott...



Jag bakar det mesta av kakor och tårtor själv på mitt café. Riktigt smör skall det vara...

Banankaka

Banankakan säljer alltid slut väldigt snabbt. Luktar ljuvligt i hela centrumet och kunderna följer näsan och kommer hit. Smart försäljningsknep om jag får säga det själv.

Banankaka

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
2 mogna bananer
1 dl kallt, starkt kaffe

Vispa socker och rumsvarmt smör pösigt. Rör i övriga torra ingredienser. Mosa bananerna och blanda i dem tillsammans med kaffet. Grädda kakan i smord och bröad form i ca 1 timme på 175 grader.

Välkomna!

Nu har jag följt inredningsbloggar i ett par år och känner mig alltid lika inspirerad när jag läser dem. Nu vill jag också vara med och inspirera.

Jag bor med man och hund i södra Stockholm. Är utbildad konditor och driver sedan ett år tillbaka ett litet café. Jag älskar att inreda och bjuda hem till fest!

Hoppas ni gillar vad ni läser och blir sugna på att återkomma!

/M
Related Posts with Thumbnails