lördag 2 januari 2010

Åter till verkligheten!

Lika tidigt som jag vill julpynta i november, lika tidigt vill jag ta ner det i januari. I kväll åker jag, mopsen och maken hem till huvudstaden igen. Morgondagen skall jag börja med att baka på caféet. Disken och kylen gapar tomma och måste fyllas på. Cheesecake, brownie, morotskaka, blåbärspaj, mördegskakor, chokladbollar, havrebollar och så förstås chokladmousse i de fina ljuslyktorna.

När jag inte orkar baka mer skall jag gå hem och ta bort julpyntet, byta ut julmattan i köket mot den rosa och vita från Nyblom & Kollén som jag fick av mamma och pappa i julklapp. Jag skall damma, dammsuga och sätta in färska tulpaner som påminner om att våren faktiskt inte är så långt iväg nu. En bra sak med mig är att jag alltid tycker att jag just för tillfället befinner mig i den bästa av årstiderna. Vid jul tycker jag att det är det bästa som finns men när sen påsken kommer tycker jag nog allt att den är lite bättre :O) Jag försöker leva i nuet och inte längta framåt men ibland är det svårt! Jag tror att man måste längta och drömma framåt för att kunna leva i och uppskatta nuet. Låter det knäppt?

Julen är över och på sitt sätt är det vemodigt men jag ser fram emot vardagen och det liv jag lever då. Man får försöka se till att fylla även den med fest och härligheter!
Related Posts with Thumbnails