torsdag 21 januari 2010

Pärlhyacint



Har köpt en Pärlhyacint till caféet! Ger hopp om att våren snart är här...

Världens bästa brownie



Världens bästa brownie kommer självklart från Leila Lindholms A Piece Of Cake! Hon bakar den med valnötter men jag tycker det är godare med hackad, rostad hasselnöt. Fast det är ju en smaksak, man kan välja vilken nöt man vill!

1 plåt

350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
6 ägg (självklart från glada hönor)
3 dl vetemjöl (går jättebra att byta ut mot glutenfritt)
400 g vit choklad
400 g nötter

3 dl grädde
300 g mörk choklad
nötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker krämigt.

Tillsätt kakao, sirap, salt, ägg och mjöl. Rör samman till en slät smet.

Hacka choklad och nötter och tillsätt dessa.

Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda kakan i ca 15 min. Skall vara kladdig i mitten. Den stelnar i kylskåpet efteråt.

Koka upp grädden och hacka den mörka chokladen. Häll i chokladen i grädden och rör om ordentligt tills chokladen smält helt.

Häll över den nygräddade kakan och bred ut så att det blir ett jämt lager.

Strö över nötter. Ställ i kylen i ca 6 timmar så att kakan får svalna och stelna ordentligt.

Skär upp i bitar. Servera och njut!
Related Posts with Thumbnails