tisdag 7 juli 2009

Hummingbird Bakery


I London närmare bestämt i Notting Hill finns ett underbart litet bageri som heter Hummingbird Bakery. Det är ett amerikanskt bageri fullt av amerikanska specialiteter såsom cupcakes, pajer och cookies.


Var självklart tvungen att köpa deras bakbok. E undrade om det inte räckte med de dryga 30 jag redan har. Självklart gjorde det inte det....


Tänkte dela med mig ett av mina favoritrecept ur boken. Supergoda och dessutom väldigt lätta att göra.

Peanutbutter cookies
ca 20 st

225 g smör
200 g socker
200 g muscovadosocker

2 ägg
1 tsk vaniljsocker
240 g jordnötssmör krokant
340 g vetemjöl
2,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
75 g hackad mörk choklad

Ugnstemperatur 170 grader

Smöret skall vara rumstempererat. Vispa smör och socker fluffigt. Ca. 5 min. Vispa i ägg och resten av ingredienserna. Rulla till två rullar och lägg i bakplåtspapper. Lägg in rullarna i kylen i ett par timmar. Skär rullarna i centimetertjocka skivor. Lägg på plåt med papper och grädda i ca. 10 min. Kakorna skall vara lite mjuka i mitten när man tar ut dem.

Lycka till!

Café

Konditorkylen idag. Småkakor som chokladbollar, dammsugare och havrebollar ligger i stora muggar ifrån Gerbera som jag köpt på Casual Living.



Marmelad från Walmas Döttrar i Eskilstuna.



Marshmallows är jättegoda på varm choklad eller i godis av olika slag. Ibland bakar jag in dem i småkakor också. Mums!

Midsommar


Midsommarfirande mitt bland färg, klister och tapetseringsbord. Men gott var det iallafall!




Maken tycker inte om sill. Han får rökt lax istället...



Fick en ny kamera av E när jag fyllde 30 år. Visst blir det fina bilder?!

Renovering

Lite renoveringsbilder. Man måste ju visa före- och efterbilder..


Det var längesedan, jag vet! Men titta på bilderna så förstår ni varför... Nu har vår flytt/renovering pågått i 6 veckor. Vi tyckte att det skulle bli skönt att bara flytta 50 meter utan flyttbil och allt. Det var det inte... Istället för att få allt överflyttat på en och samma gång har vi (läs: mestadels maken) sprungit fram och tillbaka som tokar med en lampa här och en tavla där... Nästa gång skall vi ha flyttbil!



Mina föräldrar var uppe i början av juni och flyttade en del möbler och annat. Vid midsommar kom svärföräldrarna upp och tapetserade, målade tak, målade lister, drog ner vävtapet (!) i ett helt rum, spacklade och var helt fantastiska! Utan dem hade jag suttit i en tvångströja på en anstalt någonstans. Dessutom hade jag och maken nog varit skilda (vi är inte så bra på att hålla sams vid tapetsering, ihopsättande av IKEA-möbler och annat tålamodskrävande). Som sagt: Mycket glad och tacksam åt att svärföräldrarna var här och räddade mitt liv och äktenskap.

Rummet ovanför är nu helt vitt och skall bli musikstudio (enl. maken) och gästrum (enl. mig).


Trappan är numera vit. Skall målas ett par grr till under makens första semestervecka.

I vardagsrummet/köket sitter nu en vit tapet med blå stjärnor på. Lite gammaldags och passar bra in bland möblerna. Skall visa bilder när allt är färdigt!


Matsalsdelen av vardagsrummet. Här skall vi få plats med stora middagar, julfirande och annat skoj. Den gul/orange byrån är inköpt på loppis hemma i Skåne och skall bli vit så småningom!



Mopsen hjälper alltid till och skall alltid sitta mitt i. Pälsen är numera vitfläckig och full med tapetklister.


Hallen på andra våningen. Här sitter numera en vit medaljongtapet. Det fina skåpet har jag fått av min söta moster och inhyser numera alla dukar, sängkläder och handdukar. Älskar det!


Vårt sovrum ligger däruppe, bredvid gästrummet. Det var ljusblått ifrån början men är numera...

...vitt!
Related Posts with Thumbnails