söndag 31 augusti 2014

Hallen



Egentligen är jag en vit/blå-människa men när vi hittade tapeten ovan var jag tvungen att tänka om. Den är sååå ljuvlig! En riktig halltapet. Den kommer vi att sätta upp i hallen. Fick ett gammalt ekskåp av en granne som nog blir ommålat i samma färg som skåpet ovan. Tänker att det kan bli skitsnyggt!

Vi kommer att ha vitmålade furugolv i hallen också. Egentligen är det inritat klinkers där och det är väl det mest praktiska valet men vi har bestämt oss för att köra furugolv även där. Blir nog mer enhetligt då...

Äntligen eld!



Vi kommer att ha två eldstäder i huset. Gjutjärnskaminen i allrummet på ovanvåningen och...


                             
...denna kakelugnen i vardagsrummet. Den kommer dock att ha detaljer i borstad krom istället för mässing. Tycker att det passar bättre med det vita och blå. Båda dessa får dock vänta tills vi vet om pengarna räcker...

Parsley sage rosemary and thyme


I går körde vi till Fredells för att köpa en sågklinga till sticksåget. När vi kom dit hittade vi furugolvet vi skall ha i hela huset (utom i tvättstugan och badrummen) för 159kr/kvm istället för 419 kr/kvm. Eftersom vi skulle ha 150 kvm var vi inte säkra på om det som fanns kvar skulle räcka. Men jodå, det fanns 170 kvm kvar :O) Sparade 40.000.- kr på det! På tisdag levereras det hem hit. TJOHO!!!

Jag fick en idé idag gällande golvet. Har länge tänkt att jag ville ha texten "Parsley sage rosemary and thyme" på väggen (som ni ser på fotot ovan). Vi har dock aldrig haft någon vägg i köket som är tillräckligt stor. Kom på att det kanske skulle vara snyggt att ha det på en av golvplankorna. Hittade ett företag på nätet där man kan beställa sin egna schablon. Vi kommer ju att måla alla furugolven vita. På golvet framför väggen med kyl/skafferi/ugn/vitrinskåp kommer texten att stå på en av golvplankorna. Texten kommer att vara i ljusgrått.

Slutbeställde huset i onsdags. Det är bara innertrappan som inte är riktigt färdig ännu. Tror dock att vi bestämt oss nu. Skall bara maila vår kontakt på Myresjöhus och berätta. Det blir världens snyggaste trappa från Snickarlaget. Vita räcken och valnötsfärgade trappsteg med frontsvarvning och blocksteg. Skitsnyggt!!!
Related Posts with Thumbnails