måndag 7 september 2009

Gamla skatter


Dessa två fina burkar fick jag av en kvinna igår som var en av utställarna på Konstrundan. Hon hade haft dem på sin vind i många år och aldrig haft hjärta att slänga dem. När hon såg caféet tyckte hon att de skulle passa in här. Då kunde hon gå förbi då och då och titta på dem. Jag blev så glad och nu pryder de hyllan på väggen!


Min mormors bror bodde i en gammal Skånelänga med jordtrampat golv på Österlen. När han gick bort för en del år sedan var vi där och tömde hans bohag. Han var en riktig samlare och hade lådvis med gamla dagstidningar och annat skoj. I ladan hittade vi denna Cloettaskylt. Visst är den fin?! Lagom nött! Precis som jag vill ha det! Den har hängt hemma i köket länge men jag tyckte att den passade bättre på caféet.

Vi var på IKEA igår. Köpte tyg till draperiet som skall skymma vår platsbyggda garderob i sovrummet. Var på Bauhaus för ett par veckor sedan och köpte en stålvajer med upphängningsanordning. De försäkrade dyrt och heligt att den skulle orka hålla upp hela draperiet (ca 4 m) utan att det skulle hänga ner i miten. Vi höll på i flera timmar... och visst hängde det ner i mitten! Vi var nära ett sammanbrott (detta var efter diverse problem med gipsväggar och expanders också...) när E klargjorde att han skulle gå ner och laga mat istället, klockar var nu ca 22. Han var så upprörd att han behövde tänka på något annat så han gick ner och lagade maten som vi skall äta ikväll!

Efter mycket om och men satte vi upp krokar i taket på lagom avstånd från varandra. Dessa hjälper till att hålla draperiet rakt och snyggt. Efter lite piff och pyff är nu sovrummet underbart fint. Det blev verkligen jättesnyggt! Otroligt att allt skall krångla så mycket bara...
Related Posts with Thumbnails