torsdag 7 januari 2010

Mör kaka



Dessa mördegskakor är verkligen världens enklaste att baka och de blir sååå goda. De smälter i munnen!

Mördegskakor

200 g smör (absolut inte margarin ;O)
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl

hallonsylt

Tag ut smöret ett par timmar innan du skall baka. Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med socker och vaniljsocker tills du har en fluffig och vit massa. Blanda ner mjölet och knåda tills du fått en deg som håller samman. Rulla degen i små bollar, ca. 3 cm i diameter. Lägg ut på bakplåtspapper. Tryck små hål i varje kaka med hjälp av pekfingret. Fyll hålet med hallonsylt.
Baka av i ugnen ca 15 min på 175 grader.

Låt svalna och njut!

Ut med det gamla och in med det nya

Storstädade lägenheten igår! Nu tror jag alla granbarr är försvunna. Var ute och letade golv. Hittade ett mörkt ekgolv som jag tror vi slår till på. Tog hem prover på det samt ett som var ljusare. Det ljusare försvann nästan i resten av inredningen. Tror att vi måste ha antingen ett vitt eller ett riktigt mörkt för att det skall bli tillräckligt med kontrast.

Denna orkidé fick följa med hem från Bauhaus. Maken höll på att stryka med när han fick reda på vad den kostade (199:-). Han ser blommor som grönsaker och skulle nog helst strunta i dem totalt... Nu har iallafall julblommorna fått lämna plats i köksfönstret för denna skönhet.
Related Posts with Thumbnails