tisdag 20 april 2010

Dagens middagstips



Jag fick två st Köksalmanack av kusinen. Den ena från 1952 och den andra från 1954. Helt underbara att bläddra och läsa i. Tänkte ge er dagens middagstips: Korvkrona. Håll till godo!

Korvkrona - passar till lunch, passar till supé

1 vackert blomkålshuvud
16 st prinskorvar
4 baconskivor
2 msk riven ost
1 msk skorpmjöl
matolja

Koka blomkålshuvudet i saltat vatten i ca 10 minuter och placera det mitt på ett eldfast fat. Träd upp korvarna på ett tunnt snöre och ställ dem runt blomkålen. Baconskivorna sveps runt korvarna och fästs med tanpetare eller spetsade tändstickor. Pensla korvarna med olja, strö riven ost och skorpmjöl över blomkålshuvudet och lägg på några smörklickar. Sätt in rätten i medelvarm ugn, tills den fått vacker färg!

2 kommentarer:

  1. Trots storslagna försök ser det inte ens lite aptitligt ut. Inte riktigt min smak :-( - men det är säkert vansinnigt kul att bläddra i almanackorna. Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Haha ja jösses1
    Kram kusin vitamin

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glá!

Related Posts with Thumbnails