torsdag 31 december 2009

Focaccia




Nu är brödet bakat till kvällens måltid. Focaccia är ett bröd som är lätt att baka och kan varieras i oändlighet. Man kan peta i lite vad man känner för. Jag brukar byta ut lite av oljan i receptet mot pesto. Ger brödet godare smak och lite roligare färg.

1 långpanna

25 g jäst
4,5 dl ljummet vatten
1 msk socker
1 dl olivolja
750 g vetemjöl Special
2 tsk salt

Lös upp jästen i vattnet, oljan och sockret. Blanda i mjölet och saltet och arbeta till en fin och smidig deg ca. 10 min. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timmar. Häll upp degen på en plåt smord med olivolja. Platta ut degen så den fyller hela plåten. Peta i önskade ingredienser tex oliver, soltorkade tomater, fetaost, vitlöksklyftor, rosmarin osv. Toppa med att ringla över olivolja samt havssalt.

Baka av i ugnen på 200 grader ca 20 min eller tills brödet fått fin färg.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glá!

Related Posts with Thumbnails