tisdag 21 april 2009

Skånsk äpplakaga

Jag vet inte om denna äppelkaka egentligen kallas för skånsk men vi har alltid gjort det så jag fortsätter envist. Den är verkligen jättelätt att göra och går inte att misslyckas med. Den blir dessutom ljuvligt god! Den skall ätas nygräddad med vaniljsås eller glass.

1 lagom stor form
175 grader

8 röda äpplen
1 msk kanel
2 msk vaniljsocker
50 g smör
4 dl ströbröd
3 dl vatten

Skala och dela äpplena i bitar. Lägg ner i formen. Häll över kanel och vaniljsocker. Blanda runt. Häll över ströbrödet. Skiva över smöret och häll till sist över vattnet. Man kan behöva tillsätta lite vatten efterhand beroende på hur saftiga äpplena var ifrån början. Grädda i ugnen tills äpplena fått färg och det har börjat bubbla lite runt om.

Lycka till!

Har förresten bakat en himmelsk chokladkaka med hasselnötter och päronlikör. Helt utan socker dessutom! Bloggar om den senare för den måste ni prova!

Kram

1 kommentar:

  1. Låter som något för oss Gi fans eller

    undrar Skånepäronen

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glá!

Related Posts with Thumbnails