lördag 4 april 2009
Hallongrottor
15 st
250 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl maizena
5 msk fast sylt
Rör smör och socker riktigt fluffigt. Kakorna blir sprödare om man använder florsocker men vanlig socker går givetvis också bra. Massan skall ljusna och nästan bli vit. Rör i övriga ingredienser. Använd inte elvispen, då försvinner luften ur massan och kakorna kommer inte att höja sig i ugnen. Rulla till bollar och lägg i muffinsform. Tryck hål med tummen och fyll med en fast sylt av valfritt slag.
Grädda i ca. 20 min på 150 grader. OBS: Öppna inte ugnsluckan under de första 15 min. Kakorna sjunker ihop då!
Servera med kall jordgubbssaft. Kan inte bli sommrigare!
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glá!