Om nu allt gått som det skulle så luktar din surdeg nu som jästa äpplen. Överst kan det finnas ett lager av lila vätska. Grattis i så fall. Din surdeg är på G!
Nu är det dags för sista steget innan den är färdig att användas.
Häll upp surdegen i en bunke.
200 g vetemjöl (eller rågmjöl beroende på vad du hade i från början)
200 g fingervarmt vatten
Blanda i mjölet och vattnet och rör om ordentligt. Diska glasburken och torka noggrant. Häll i surdegen igen och låt den stå ytterligare ett dygn på en varm plats.
Dag 5 är surdegen färdig och redo att användas. Förvara den i kylskåp.
När du behöver fylla på surdegen så följ bara instruktionerna för Surdeg Dag 4. Så här kan man hålla på för evigt...
Lycka till och njut av dina framtida surdegsbak!
tisdag 6 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Har alltid tyckt att det verkar krångligt med surdeg, men man skulle kanske göra ett försök. surdegsbröd är ju himla gott ;)
SvaraRaderaLinda :)