tisdag 6 oktober 2009

Surdeg Dag 4

Om nu allt gått som det skulle så luktar din surdeg nu som jästa äpplen. Överst kan det finnas ett lager av lila vätska. Grattis i så fall. Din surdeg är på G!

Nu är det dags för sista steget innan den är färdig att användas.

Häll upp surdegen i en bunke.

200 g vetemjöl (eller rågmjöl beroende på vad du hade i från början)
200 g fingervarmt vatten

Blanda i mjölet och vattnet och rör om ordentligt. Diska glasburken och torka noggrant. Häll i surdegen igen och låt den stå ytterligare ett dygn på en varm plats.

Dag 5 är surdegen färdig och redo att användas. Förvara den i kylskåp.

När du behöver fylla på surdegen så följ bara instruktionerna för Surdeg Dag 4. Så här kan man hålla på för evigt...

Lycka till och njut av dina framtida surdegsbak!

1 kommentar:

  1. Har alltid tyckt att det verkar krångligt med surdeg, men man skulle kanske göra ett försök. surdegsbröd är ju himla gott ;)


    Linda :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glá!

Related Posts with Thumbnails