söndag 10 januari 2010

Ordning & reda


Ända sen makens syster med sambo renoverade sitt kök så har vi varit väldigt avundsjuka på deras kryddlåda. De har en hel låda full med kryddburkar i en plasthållare, formad för att kryddburkarna skall ligga lite vinklade uppåt på ett överskådligt sätt. Så fort vi är hemma hos dem öppnar vi lådan och bara suckar av välbehag. Vi tittar då på varandra med en blick som säger När vi renoverar köket en vacker dag, då skall vi minsann också ha en sådan låda...

Var inne på Designtorget igår och hittade en likadan plasthållare. Ryckte åt mig en snabbt som bara den. Det fick bli en bonuspresent till maken. Idag har vi städat bland våra kryddburkar och lagt dem, i bokstavsordning, i sin nya låda. Mycket tillfredsställd!

Söndagsmys




Så här blev det med chokladmoussereceptet över kryddhyllan. Visst blev det fint!? Skåpluckorna skall in för ommålning nästa vecka. Vitt, vitt och vitt!

En påspåse som jag köpte på Cath Kidston i London...

...så även denna handduk (som man inte får torka händerna på :O)


Lugnet efter stormen... Maken är 30 år nu, firad och nöjd! Idag tar vi det lugnt. Skidor både på längden och tvären på TV, mopsen snarkandes i soffan och jag piffar lite. Skön dag! Kanske måste åka och handla lite ikväll men mer skall jag nog inte göra idag.

Med hopp om en regnig sommar...

Skojar bara, men jag kommer att tycka det är roligare med regn denna sommaren än förra. Anledningen är denna ljuvliga regnkappa! Fick presentkort på Noa Noa av mamma och pappa i julklapp. Hade tänkt köpa en ny vinterjacka, men blev förälskad vid första ögonkastet i denna regnkappa så fort jag steg innanför dörren till affären.




Helt onödigt plagg egentligen för jag har ju redan en regnjacka, men jag var tvungen, kan inte förklara. Det var bara så att det skulle bli vi! Jag, en lila regnkappa med rosa prickar och mina ljusrosa gummistövlar, A match made in heaven...

Födelsedagsmiddag


Middagen igår bestod av Jordärtskockssoppa, helstekt entrecote med rödvinssås och rotselleripuré samt en Creme Brûle till efterrätt. Mycket gott!



Husets vin! Underbart gott...



Nu har gästerna åkt. Skall städa upp här lite och kanske sova middag en stund.
Related Posts with Thumbnails