Nu i lavendeltider är det underbart gott att baka Levendelskorpor. Det finns många recept på dessa delikatesser men detta tycker jag är det bästa av dem jag provat.
150 g smör
2 dl socker
1 dl honung
1 ägg
100 g grovhackade hasselnötter
50 g grovhackad sötmandel
100 g grovhackad mörk choklad
0,5 dl nyplockad lavendel eller 1 dl torkad
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 dl mjöl
1 uppvispat ägg
Vispa rumsvarmt smör, honung, socker och ägget till en vit och fluffig smet. ca 5 min.
Blanda i nötter och choklad.
Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
Rulla ut till 4 längder på mjölat bakbord.
Lägg rullarna på två plåtar och pensla med uppvispat ägg.
Baka av i ugnen på 200 grader i ca. 20 min.
Ta ut plåtarna och skär till lagom stora skorpor. Separera dem på plåten och torka dem ca 30 min på 75 grader. Låt svalna och njut!
Åh de är så goda!
SvaraRaderaKram!
Kusin Anna